☰ Menu


Over mij


Wie is Patricia van Beek? Ik ben in 1969 geboren in Eindhoven. Zo lang als ik me kan herinneren houd ik van dieren. Toen ik een jaar of 15 was, kwam de eerste hond in mijn leven. Argos. Een boxer met heel bijzonder gedrag. Hij heeft mij geleerd hoe diep de liefde voor dieren kan gaan. Hij heeft grote impact op mijn leven gehad.


Foto Patricia van Beek, Praktijk Adora

Patricia van Beek

Onze eerste hond


Toen ik ging samenwonen was er al snel de wens van een eigen hond. In 1993 kwam Nino in ons leven. Een kleine puppy die door de ouderlijke genen (Rottweiler en Bouvier) uitgroeide tot een flinke hond. We namen hem overal mee naar toe en zagen hem echt als ons eerste kind.


Foto van Nino

Nino


Gala en Wokkie


In 2013 kwamen Gala en Wokkie uit Spanje bij ons wonen. En in 2017 Tiko en Rolo uit Griekenland. En steeds vaker bekroop mij het gevoel: wat willen ze me eigenlijk vertellen?


foto van Gala

Gala

foto van Wokkie

Wokkie


Arme Wokkie


In 2016 werd Wokkie ernstig ziek, van het ene op het andere moment kon hij niets meer. De reguliere dierenarts sprak over leukemie en nierfalen. Hij deed wat hij kon. Maar Wokkie werd niet beter. Omdat het zo snel ging, vond ik het lastig om de beslissing te nemen om een einde aan zijn lijden te maken.


In gesprek met Wokkie


Daarom zocht ik contact met Mariët Broné van Vraag het je Dier. Samen gingen wij in gesprek met Wokkie en vroegen hem wat hij wilde. Het was hartverscheurend om te horen dat hij niet bij ons weg wilde. Ik wilde hem immers ook niet kwijt. Die dag had Wokkie een opleving. Hij at en dronk ineens weer en leek de oude.


Zijn eigen beslissing


De volgende ochtend gaf hij echter aan dat hij echt niet meer kon. Hoe verdrietig het ook was om te horen, het was echt ZIJN beslissing. En dat heeft mij heel veel rust gegeven in het hele proces rondom zijn overlijden.


Opleiding diercommunicatie


Door de gesprekken met Wokkie bedacht ik me: zou het niet geweldig zijn als ik dat ook kon doen? Naar dieren luisteren, vertalen wat zij me vertellen en zo de dieren een stem geven? Dat was dan ook de reden dat ik de opleiding Diercommunicatie ben gaan volgen.


Begeleiding van Rolo


En toen werd Rolo ernstig ziek. Tijdens zijn ziek-zijn heb ik veel met hem gecommuniceerd. En steeds weer kwamen er heel bijzondere boodschappen door die mij erg gesteund hebben. Het stervensproces van Rolo heb ik zelf begeleid. Hij gaf aan dat hij thuis wilde overlijden, wat door de dierenarts als vrijwel onmogelijk werd bestempeld. Rolo was pas 2,5 jaar oud en op die leeftijd stopt het hart er niet zo snel mee.


Foto van Rolo

Rolo

foto van Tiko

Tiko


Communicatie met Rolo


Medisch gezien zal dat kloppen, maar ik communiceer op energetisch niveau. Ik heb dus volgehouden en me aan Rolo's wensen aangepast, al was het soms erg moeilijk. Op 22 januari 2019 sliep hij in, zijn pootje in mijn hand. Het was vreselijk om hem te moeten laten gaan. Maar het gaf mij enorm veel rust dat het gegaan is zoals hij graag wilde.


Mijn spirituele helpers


Rolo, Nino en Wokkie zijn mijn spirituele helpers. Ik voel hun aanwezigheid altijd om me heen. Zij wisten zich gezien en gehoord door mij. En ze sporen mij nu aan om werk te maken van mijn passie en ook andere dieren hun stem te geven.


Een nieuwe omgeving


Inmiddels ben ik met mijn gezin verhuisd naar het buitengebied van Sint-Oedenrode. In een rustige en energetische omgeving ga ik een sfeervolle praktijkruimte creëren om met honden aan de slag te gaan.


Adora


Waarom heet mijn praktijk Adora? Adora betekent geschenk, aanbeden, geliefd. Want naast mijn man en kinderen, houd ik het meeste van 'mijn' diertjes. Ik ben met name dol op honden, maar inmiddels weet ik dat ook geiten, kippen, paarden en zelfs schildpadden dol zijn op persoonlijk contact.


Meer over mij


Naast het werk als dierentolk en hondenmasseur ben ik al 26 jaar werkzaam als juridisch secretaresse en office manager. Eerst in loondienst en sinds 2013 als zelfstandig ondernemer. Ook werk ik als VA (virtual assistant) vanuit huis voor andere zzp-ers die ondersteuning nodig hebben.

In mijn vrije tijd bak en kook ik graag. Ik verzorg graag High Tea's voor mijn vriendinnen. Daarnaast geef ik samen met mijn hartsvriendin Linda graag Tarot-consulten.

Ik ben in 2015 getrouwd met Henk, met wie ik sinds 1987 samen ben. We hebben twee prachtige kinderen, Denice (2002) en Jason (2005). Samen met onze twee paarden, drie geiten, drie kippen, twee honden, drie schildpadden en vele vissen wonen we in het prachtige buitengebied van Sint-Oedenrode. In deze rustige en energetische omgeving ga ik een sfeervolle praktijkruimte creëren om met honden aan de slag te gaan.Je bent van harte welkom!Patricia Van Beek
  Lieshoutsedijk 29
  5491 RV Sint Oedenrode