☰ Menu


Hondenmassage


Praktisch


Naast het tolken wilde ik graag iets praktisch toevoegen aan mijn manier van werken. Ik kwam terecht op de site van Kynomassage in Dorst.

In het voorjaar van 2019 heb ik daar de opleiding Kynologisch Masseur Basis gevolgd en met goed gevolg afgerond. Tijdens deze opleiding wordt afwisselend theorie en praktijk behandeld. Gedurende zes praktijkdagen werd eerst een stuk theorie behandeld over bijvoorbeeld botten, spieren en contra-indicaties voor massage. Daarna oefen je op je eigen hond of op die van andere cursisten. Het is ook hier weer een kwestie van veel doen, dus ook thuis moesten we aan de slag. Eerst met honden van familie en vrienden en later met honden die je niet persoonlijk kent.


Foto relaxte hond
Foto puppy

Zennnnn...


De massages die ik geef, zijn puur gericht op ontspanning en stressreductie. In principe is elke hond te masseren en ook welkom bij mijn praktijk. Ik mag echter geen honden behandelen die ernstig ziek zijn (kanker, epileptie etc.), blessures hebben of net hun vaccinaties hebben gehad (zie de lijst met contra-indicaties). Indien je een masseur zoekt die zulke honden wel mag behandelen, dan verwijs ik je graag door naar Judith Hofman van Kynomassage.


Foto Husky hondenmassage
foto hond na massage

Hoe gaat het in zijn werk?


Je neemt contact met mij op voor het maken van een afspraak. Ik stuur je dan een intakeformulier met vragen zodat ik een beeld krijg van de hond, zijn/haar gedrag en zaken waar ik rekening mee moet houden. Dat formulier wil ik graag retour ontvangen vóór de hond bij mij komt voor een behandeling. Mijn praktijkruimte is nog 'under construction' dus de massage vindt plaats in mijn woonkamer. Je mag daar bij blijven als je wenst. Ik masseer in stilte. Een massage duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Het is overigens ook mogelijk om bij jou aan huis te masseren. In dat geval is het wel fijn als we een uurtje rustig kunnen werken samen, zonder dat er andere dieren of kinderen binnenlopen, telefoons rinkelen of muziek aanstaat.


Hond als middelpunt


Natuurlijk moet ik eerst kennis maken met de hond en zijn/haar vertrouwen winnen. Als de massage afgerond is, koppel ik mondeling of schriftelijk aan je terug wat ik heb ervaren. Indien je dat wenst, kan ik je enkele eenvoudige massagegrepen leren die je zelf thuis (dagelijks) kunt uitvoeren. Normaliter behandel ik honden drie keer, telkens met een tussenpauze van twee à drie weken. Doordat de hond vaker bij mij komt, ontstaat er vertrouwen, waardoor ik meer kan bereiken met de massage.


foto blije Sheltie
foto ontspannen Labrador

Voor wie is het geschikt?Gun je je hond zo'n weldadige ontspanningsmassage? De kosten zijn slechts € 40,- per behandeling.


Laat jouw hond ontspannen en geniet mee!Patricia Van Beek
  Lieshoutsedijk 29
  5491 RV Sint Oedenrode