☰ Menu


Dierentolk


Opleiding


Ik heb de tweejarige opleiding Diercommunicatie gevolgd bij Mariët Broné van Vraag het je Dier in Drempt. Deze heb ik in 2019 met goed gevolg afgerond.

Na een theoretische start gaat het daarna over op veel oefenen en doen. Natuurlijk doe je veel thuis en samen met Mariët op afstand. Gelukkig zijn er de verdiepingsmiddagen, waarbij je samen met mede-diercommunicators oefent op door de deelnemers ingebrachte casussen. Het is frappant hoeveel informatie je kunt achterhalen terwijl je het dier in kwestie niet kent! Zo mooi hoe dit werkt.

Het principe is eenvoudig: dieren hebben net als wij mensen een ziel. En dieren hebben ook een stem. En laat mij jou vertellen dat ze soms heel veel te vertellen hebben! Het enige wat je hoeft te doen, is stil te zijn, je af te stemmen op het dier, toestemming te vragen voor een gesprek en te beginnen. Hoe de informatie binnenkomt is bij iedereen anders: de een ziet plaatjes, de ander krijgt woorden te zien. Ik voer meestal een letterlijk gesprek wat ik naderhand uitwerk en aan de mens kan overhandigen.


foto twee knuffelende honden
Foto alerte Bernen-Sennen hond

Spiegelen


Opvallend is dat dieren hun mensen vaak spiegelen of ze graag ergens over willen informeren. Niet altijd is dat het antwoord dat mensen willen horen. Men geeft vaak de voorkeur voor een snelle oplossing. Een blafband, opsluiten, in een bench zetten, de radio aan etc. Maar eigenlijk is het altijd zo dat het dier een gedragsverandering van de mens nodig heeft om zelf zijn of haar gedrag te kunnen veranderen. Dit vraagt dus van jou als mens vertrouwen in je dier maar ook in de tolk.


foto vragende ogen Beagle
foto alerte Golden Retriever

Groot cadeau


Diercommunicatie is heel zuiver, een vriendelijke manier om aan een dier te vragen wat hij of zij wil zeggen met gedrag. En het is vooral heel respectvol. Ik snap heel goed dat een voortdurend blaffende hond je tot wanhoop kan drijven. Maar een blafband is niet het antwoord, hoe logisch ik de keuze daarvoor ook kan vinden. Daarmee ontneem je het dier zijn stem, en hij wil je nu juist heel graag iets vertellen! Als je echt luistert naar je dier, geef je hem daarmee een enorm cadeau.


foto droevige Teckel
foto Herder die zijn tanden laat zien

Hoe gaat het in zijn werk?


Communiceren kan op afstand, met of zonder foto, maar ook bij jou op locatie. Het is maar net wat je dier en jij prettig vinden. Neem gerust contact met me op voor meer informatie. De kosten van een consult bedragen € 50,-.


Vraagt u zich ook af wat uw dier u te vertellen heeft?Patricia Van Beek
  Lieshoutsedijk 29
  5491 RV Sint Oedenrode